Portugalski kukuruzni hljeb

Ovaj receptić sam dobila od kolegice. U njemu će uživati svi ljubitelji kukuruznog hljeba.


Sastojci
2 šolje brašna
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja vode
½ šolje mlijeka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašičica soli
1 kesica kvasca







Način pripreme

    Kukuruzno brašno pomiješajte sa mlakim mlijekom i vodom pa ostavite da odstoji 10-ak minuta.
    Dodajte kvasac, ulje, med i ostatak brašna pa umijesite glatko tijesto.
    Ostavite da stoji sat vremena pa premijesite.
    Oblikujte hljeb i stavite u tepsiju pa ga ostavite da odstoji dok se rerna ugrije.
    Stavite hljeb u rernu zagrijanu na 230 stepeni, pecite 5 minuta pa smanjite temperaturu na 200.
    Pecite još 25 minuta pa prekrijte krpom i ostavite da se ohladi.










izvor : http://www.domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.